www.dalabelos.gr www.dalabelos.gr/gr www.dalabelos.gr/de www.dalabelos.gr/fr
Online Κρατήσεις
Η Θάλασσα

"Η Κρήτη δεν είναι νησί, είναι βουνό στη θάλασσα που ταξιδεύει στο χρόνο " τραγουδούν οι τροβαδούροι. Οι κρητικές παραλίες είναι μαργαριτάρια της Μεσογείου θάλασσας. Ηλιόλουστες, αμόλυντες, ασφαλείς, απλώνονται τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο.

Η κοντινότερη παραλία, 5 χλμ, είναι του Γεροποτάμου. Είναι μια ήσυχη παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο με καταγάλανα νερά στην οποία χύνεται ο ποταμός Γεροπόταμος που ρέει από τις πηγές του Ψηλορείτη μέχρι το κρητικό πέλαγος.

Το Πάνορμο (10 χλμ.) και το Μπαλί (20 χλμ.) είναι τουριστικά χωριά με όμορφες παραλίες, και θαλάσσια σπορ.

Οι παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο που βρίσκονται σε απόσταση 40-50 χιλιομέτρων από τον Νταλάμπελο είναι φημισμένες για τα διάφανα νερά, την χρυσή άμμο και την ηρεμία τους: Πρέβελη, Πλακιάς, Άγιος Παύλος, Τριόπετρα, Ακούμια, Αγίας Φωτεινής.

  • Χτισμένο πάνω από ένα βαθύ όρμο, το χωριό του Αγίου Παύλου, αντικρίζει το Λιβυκό Πέλαγος και τις απέραντες παρθένες παραλίες του.
  • Η Τριόπετρα μπορεί να καυχηθεί για την αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της. Οφείλει το όνομά της στο σχηματισμό των τριών μεγάλων βράχων που αναδύονται από τη θάλασσα κοντά στην παραλία.
  • Ο δρόμος κατά μήκος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού οδηγεί στην άκρη του δάσους με του φοίνικες. Μια μοναδική εμπειρία είναι το περπάτημα κατά μήκος του ποταμού (20 λεπτά με τα πόδια) με βουτιές στους μικρούς καταρράκτες και άφιξη στην μοναδική παραλία Πρέβελη.
  • Ο Πλακιάς είναι ένα χωριό με καλή τουριστική υποδομή. Βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο που περιβάλλεται από εξαιρετικές παραλίες. Καραβάκια εξασφαλίζουν την επικοινωνία με έρημες εκπληκτικές θαλάσσιες περιοχές καθώς και με λιμάνια όπως Σφακιά, Αγία Γαλήνη κλπ

Η ενίσχυση της εταιρίας για την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’.