www.dalabelos.gr www.dalabelos.gr/gr www.dalabelos.gr/de www.dalabelos.gr/fr
Online Κρατήσεις
Το Εστιατόριο

Στο Δαλαμπέλο η κουζίνα είναι μια απόλαυση για τους χορτοφάγους. Υπάρχουν διάφορα πιάτα βιολογικών λαχανικών που παρασκευάζονται με λάδι ελιάς ,άγρια χόρτα, σαλάτες με μυρωδικά κα βότανα, όλα φτιαγμένα παραδοσιακά με τον απλό κρητικό τρόπο ο οποίος εξασφαλίζει υγεία, ευεξία και μακροβιότητα.

Αλλά ενθουσιάζει επίσης όσους αγαπούν το καλό κρέας με πιάτα παρασκευασμένα με βάση το κρέας κουνελιών και κοτόπουλων του αγροκτήματος και των γειτονικών κοπαδιών. Κρασιά και τυριά της περιοχής καθώς και φρέσκα ψάρια που φτάνουν από το Πάνορμο - τις ημέρες που η θάλασσα είναι ήρεμη – συμπληρώνουν την κρητική διατροφή η οποία φημίζεται σε όλο τον κόσμο.

Πρωινό

Την ώρα του πρωινού, το οποίο σερβίρεται όπως όλα τα γεύματα κάτω από τη σκιά της μουριάς στην αυλή, όλες οι αισθήσεις ευωχούνται:

  • Η ακοή από τους αρμονικούς ήχους που εκπέμπει η πρωινή δραστηριότητα των πουλιών, των τζιτζικιών και των μακρινών κοπαδιών.
  • Η όραση, από την ομορφιά και το μεγαλείο του τοπίου, το οποίο εκτείνεται από τη θάλασσα στις πεδιάδες και από τους λόφους στο βουνό
  • Η όσφρηση, από την ευωδιά του γιασεμιού, των λεμονανθών, του βασιλικού, της οργωμένης γης, του καφέ και των βοτάνων.
  • Η αφή, από την θαλάσσια αύρα η οποία διασχίζει τις πεδιάδες χαδεύει απαλά το δέρμα, αναζωογονεί το σώμα και την ψυχή τις ήρεμες αυτές ώρες.
  • Η γεύση, από τα φρεσκοσυλλεγμένα φρούτα, το κατσικίσιο γάλα, το γιαούρτι, τα τυριά, το μέλι, τις σπιτικές μαρμελάδες, τις ελιές, το τσάι του βουνού και τα αυγά από κότες αλήτισες.

Οι ανθρώπινες σχέσεις

Κατά τη διάρκεια του πρωινού και των γευμάτων την ώρα του καφέ κα του ρακί, δίνεται η ευκαιρία για διαπολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων. Κυκλοφορούν χρήσιμες πληροφορίες όπως η κατάσταση των δρόμων που οδηγούν σε μακρινές παραλίες, η ομορφιά ενός τόπου χαμένου στα βουνά ή η απρόσμενη ανακάλυψη ενός σπάνιου φυτού. Οι άνθρωποι του Νταλαμπέλου παρευρίσκονται για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις και να παρέχουν τις χρήσιμες συμβουλές για μια ευχάριστη διαμονή. Παρέχουν επίσης, ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην κατανόηση της κρητικής κοινωνίας, η οποία μπορεί πραγματικά να γίνει κατανοητή, μόνο γνωρίζοντας την ιστορία και τη μυθολογία της.


Η ενίσχυση της εταιρίας για την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’.