www.dalabelos.gr www.dalabelos.gr/gr www.dalabelos.gr/de www.dalabelos.gr/fr
Online Κρατήσεις
Αγροτουρισμός και Οικοτουρισμός στο κτήμα Dalabelos, ρέθυμνο, Κρήτη.
Ανοιχτό όλο το χρόνο

Καλώς ορίσατε στο  αγροτουριστικό συγκρότημα Δαλαμπέλος. Παραμένομε μακριά από τις πολυσύχναστες τουριστικές διαδρομές, αλλά κοντά στην οργωμένη γη, στο πέταγμα των γλάρων και στον απέραντο έναστρο ουρανό.

Ο Δαλαμπέλος βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγγελιανά πάνω σε ένα λόφο με θέα το Κρητικό Πέλαγος, 5 χιλιόμετρα από τις βόρειες ακτές της Κρήτης, 23 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, 80  από την πόλη των Χανίων και 55 από το Ηράκλειο και το παλάτι της Κνωσού,  στους πρόποδες του μυθικού βουνού Ίδη.

Το ξενοδοχείο μας διαθέτει 10 πετρόχτιστα διαμερίσματα, σύγχρονα εξοπλισμένα δυναμικότητας 30 ατόμων. Οι ξενώνες δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο και εισάγουν τον επισκέπτη ήρεμα κα πολιτισμένα στην κρητική ενδοχώρα.

Στο εστιατόριο με την μεγάλη σκιερή αυλή και την θαυμάσια θέα σερβίρονται  πιάτα της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας μαγειρεμένα με τα προϊόντα του αγροκτήματος. Στο χώρο αυτό παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής, παρασκευής ψωμιού και παραδοσιακών γλυκών.

Τα αγρόκτημα περιέχει 1000 ελαιόδεντρα, ένα αμπέλι, εκατό πορτοκαλιές και μανταρινιές, πολλά  είδη οπωροφόρων και άγριων δέντρων, διάφορα βότανα και λαχανόκηπους.

Ένας μεγάλος αριθμός από  πουλερικά  και παγώνια περιφέροντα στον πορτοκαλεώνα και στον ελαιώνα κατσίκες, δύο σκυλιά, ένα γαϊδουράκι και ένα άλογο.

Ένα πέτρινο αμφιθεατράκι στην κεντρική αυλή καθώς και μια μεγάλη αίθουσα πάνω από το εστιατόριο φιλοξενούν συχνά  καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σεμινάρια.

Ο Δαλαμπέλος  διαθέτει ένα εξαιρετικά ήπιο κλίμα το οποίο  οφείλεται στη θαλάσσια αύρα που διασχίζοντας τους ελαιώνες έρχεται  να δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και να γλυκάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Μέρος ιδανικό για  πεζοπορία και  καλλιτεχνική δημιουργία συνιστάται - ειδικά εκτός τουριστικής περιόδου-σε δημιουργούς που επιδιώκουν την γαλήνη και την αρμονία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος γiα να εμπνευστούν.

Ο Δαλαμπέλος  έχει την απαραίτητη υποδομή γα την φιλοξενία ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.


Η ενίσχυση της εταιρίας για την παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’.